Eset ismertetés az AURA TGYOK.EC ben történt terápiás protokollról.

Az eset ismertetésre azért van szükség, hogy a hozzám fordulók némi betekintést kapjanak a rendszerrõl

A természetes élet és gyógymódok oktatásának filozófiája nálam a következõ:

Alapok a népi tapasztalat, a bizonyítottan mûködõ ayurvedikus és hagyományos kínai orvoslás, legújabb biofizikai orvoslás, de csak az amelyeket a tény alapú orvostudomány bizonyított és a keresztény értékrendbe belefér.

Kuruzslással, varázslással és egyéb nem biblikus dolgokkal nem foglalkozunk, attól elhatároljuk magunkat.

Lélekgyógyászként, addictológusként holisztikus természetgyógyászként megérintettek a drogfüggõ fiatalok, akik a társadalom perifériájára sodródva életüket el tékozolják, s mind lejjebb süllyedve a mocsárban elvesztik testük, lelkük stabilitását, s végül valamely fizikális betegség súlya alatt meghalnak, vagy emberi roncsként tengõdnek.

Külföldi utjaim alatt /Hollandia / döbbenten tapasztaltam, hogy mit jelent az esztelen drog liberalizáció és hogyan vállnak a fiatalok tömegesen a nihilizmus szereplõivé.

Amíg élek el nem felejtem azokat a kiüresedett, semmibe révedezõ tekinteteket, s non kommunikatív személyiségeket.

Nem az én feladatom a mindenkori kormány által képviselt drogtörvény véleményezése, azt nálam a joghoz sokkal többet értõk határozták meg.

Kompetencia határom azonban kötelezõvé teszi, hogy aki drog függõként megkeres, azt legjobb tudásom szerint lélek és test szintjén ellássam, s a jobbítás felé tereljem. N.N. 29 éve fiatalember szülei társaságában keresett fel 2oo5 kora tavaszán.

A felkeresés kissé erõs, talán helyesebb ha szülei hozták.

A látogatás oka: serdülõ kor óta fennálló, szinte állandósult alkoholizmus, nikotinizmus, valamint drog függõség,

Ez utóbbi alatt értendõ, hogy végig kóstolta szinte az összes, kapható drogot, ezeket sokszor keverve fogyasztotta, rá ivott.

Teljes mentális és fizikális összeomlás.

Csont bõr sovány, bõre pergament szerû, ajka vékony, összeszorított.

Izomtónus szinte semmi. A széken úgy ül, mint egy oda tett nagykabát-le le csúszik, kapaszkodik a karfába.

Fejét elõre hajtja, haja lóg. Tekintete üres, a semmibe révedezõ. Végtagjai hidegek.

Elmondás szerint krónikus emésztõszervi panaszai is vannak. Állandósult a hasmenés.

Bõre a megtekintés alapján: száraz, a hajlatokban ekzemás. Térd, könyök psoriatikus, egész bõrfelület dehidrált, gomba foltokkal tarkított.

Lábujj körmei gombásak, fejbõre, szemöldöke, orrcimpái seborhheásak.

Az egész fiatal emberen látszódott a teljes lelki és testi leépülés.

A hozzá intézett kérdésekre nem válaszolt, a hangot valószínûleg hallotta, mert felém fordult, de a tudatáig nem valószínû hogy sok jutott volna el.

Szüleihez intézett kérdésre, hogy miért hozták el és mit várnak tõlem, csak annyi volt a válasz, hallottuk, hogy maga emberséges és tud segíteni.

Kérdésemre, hogy mindezt a gyermekkel megbeszélték-e, a válasz az volt, hogy a gyerek senkivel sem beszél.

Ekkor szelíden a gyermek felé fordultam, szemébe néztem és mosolyogva, tiszta szívbõl megszólítottam:

N! Kérlek, engedd meg, hogy tegezve szólítsalak meg.

Köszönöm.

N! kérlek engedd meg, hogy segítsek abban, hogy újra megtaláld önmagadat, tudom, hogy magad is ezt szeretnéd, de most valahogy kevés az erõ.

Összeállítok egy programot, amit a Szüleid segítségével együtt oldunk meg.

Tudom, hogy Te is szeretnél végre kilépni ebbõl a bûvös örvénybõl, s megpróbálok és is legjobb tudásom szerint segíteni.

Úgy érzem, hogy amit mondtam, meghallotta, fel nem fogta, de valahol kódolta.

A fizikai testben a teljes materiális leromlás, systemás hypoxia, systemás mycosis, colitis, psoriasis, dermatosis, sec.anaemia, arthritis psoriatica, s ezek ok okozati egyéb következményei halmozottan jelentkeztek.

A mentális retardáció szintén kézzel fogható volt.

Jelen állapotban a lélekkel nem lehetett semminemû kapcsolatot teremteni, tehát a test pastorálása volt a kezdet.

Dietetika: tilosak az édességek és a fehér lisztes készítmények, valamint minden állati fehérje, kivéve a hal és tojás.

A gabonakásák, saláták a szervezet lúgosítását segítik elõ, s ezek megteremtik a feltételét a normális mikro flóra kialakulásának.

Ezt elõsegítettük anti mikotikummal és humanofil mikroflóra prae és pro biotikus terápiával is.

Elõkészítettük a bélfal regenerálását gyógynövény teákkal.

Hasonlóan kezeltük a bõr és köröm mikózist is.

A fizikai pasztoráció mellett igen óvatosan elkezdõdött az alkoholos máj és vesék, valamint a tüdõ folyamatos, kíméletes méregtelenítése, a szöveti szerkezet megújítása.

Ezzel egy idõben megkezdtük a sejtszintû alapreguláció helyre állítását is.

A fitoterápiát és aroma terápiát sok ezer hozzám fordulónál szerzett tapasztalat, személyre szóló adaptálásával oldottam meg.

Külön kiemelem ezek közül az orvosi zsálya teát és olajat. Mindkettõnek a materiális hatásán kívül igen jelentõsek a központi idegrendszerre gyakorolt hatásai.

Elõsegíti az agyi sinapszisok újra építését, s a legújabb kutatások alapján segíti az õssejtek reaktivitását és a hyppocampuson keresztül a cortex azon részébe vándorlását, ahol arra szükség van.

Különféle szintén egyedileg adaptált módon illat terápiát is alkalmaztam, mert bizonyított, hogy a szaglóhám finom ingerlése elõsegíti az õssejtek rektivitását.

A mentális terápia része volt a fülön a NADA protokoll szerinti akupunktúra.

Itt a szimpatikus és paraszimpatikus pontok egyensúlyának elõsegítése mellet, a vesék, a máj és a tüdõ terápiája volt a cél.

Hetente 2-4 x vettek részt a kezelésben.

A nikotin és alkohol leszoktatást biofizikai orvoslás segítségével sikerült megoldani.

Alkalmaztunk funkcionális élelmiszer kiegészítõket is, amelyek a méregtelenítés mellet a szervezet valamennyi funkció körének helyzetét jobbítják.

Talán, ha nagyon õszinte akarok lenni, akkor megpróbáltam a koncentrált gondolat erejével a tudattalanra hatni, de nem hinném, hogy ennek a terápia elsõ idõszakában bármi értelme lenne.

Hónapok teltek el, eredmény semmi.

A fizikai test ugyan látványosan gyógyult, a bõrérõl minden idegen képlet nyomtalanul elmúlt, széklete rendezõdött, vérképe tökéletes volt, erõsödött mintegy 1o kilót, de megszólalni nem akart.

Tovább folytattuk a kezelést, s sokszor kérdeztem, a szemébe nézve, szeretettel mosolyogva, hogy érzed magad?

Válasz semmi. De négy öt hónap után, mintha valami halvány mosoly jelent volna meg és ami a legfontosabb, visszanézett a szemembe!!!

Mintegy hat hónap után egyszerre csak, fülében a NADA programmal rám nézett és annyit szólt: EZ JÓ !!!

Szép lassan újra elkezdett beszélni, kommunikálni, de az a döbbenetes, hogy a drogos, alkoholos, nikotinos idõszakára nem nagyon emlékszik. Talán jobb is.

Most építjük ujjá az én-jét.

Jelen állapotában: Menjünk Laci Bácsihoz beszélgetni- így kéri Szüleitõl a terápiát.

Tegezzük egymást, megbeszéljük az élet dolgait. Most még munkanélküli segélyen van, de bízok benne, hogy ha így megy tovább, újra teljes értékû állampolgár lesz

Értékelés: N nek óriási szerencséje volt, hogy családja fogta a kezét és akkor fogta legszorosabban, amikor N. már képtelen volt erre.

Ott volt a családi szociális védõháló, s láthatatlanul ott van ma is.

A lelkiismeret-furdalás és a tehetetlenség dühe fog el akkor, amikor látom a sok drogos hajléktalant, tudom, hogy nem az én feladatom a kérdés komplex megoldása, hisz szerte a Világban újratermelõdik, s a társadalmak csak fél és rész megoldásokat tudnak adni.

S hogy miért ezt a formáját választottam a vizsgának, mert már le kellett írnom, ki kellett írnom magamból N történetét, mint annyi más beteg történetét.

Béky László, Budajenõ – 2oo6.o9.22.