Magát a végrehajtást mindég beszéljük meg szakorvosunkkal, hozzáértõ gyógyszerészünkkel, természetgyógyászunkkal.

Mindezekre azért van szükség, mert nem tudhatjuk, hogy az esetlegesen szedett gyógyszereink és a kúra egymással milyen kölcsönhatásba kerül.

Elsõ tehát a beöntés:

Vagy tiszta testmeleg vízzel, amelybe mokkáskanálnyi szódabikarbónát teszünk, vagy valamely szakember által összeállított gyógynövény teával végezzük.

Ereszkedjünk négykézlábra, majd két karunkat hajlítsuk be, s a karjaink közé. a fejünket eresszük le. Így legmagasabb pontunk a végbéltájék lesz.. Hasunkat lazítsuk el, s aki segít a végrehajtásban, az óvatosan, a végbelet bezsírozva, vazelinezve pár centire vezesse be a beöntõ készülék csövét a végbélbe, s óvatosan, a légzés ütemére eresszen be pár deciliter vizet, teát. Közben a hasat lehet masszírozni. Tartsuk benn az elsõ öntetet ameddig bírjuk, majd a WC-be szabaduljunk meg tõle,

A második öntet már lehet pár dl-el több, s elmehetünk egy -egy öntetben akár 5-6 dl-ig is, közben feküdjünk a hátunkra, a fenék alá kispárnát téve, végezzünk has masszázst és mély légzõ gyakorlatokat.

Addig folytassuk a beöntéseket, amíg kristálytiszta, szagtalan víz nem távozik.

Rendelõ intézetben végeznek úgynevezett magas beöntést és colon hidroterápiát is, ezek már lényegesen nagyobb hatásfokú módszerek a házi beöntéseknél.

A procedúra után ajánlatos pár óráig elcsöndesedve jót aludni.

A beöntéseket ajánlatos has hajtással kombinálva végezni, így az emésztõ rendszer felsõbb szakaszai is kitisztulnak.

A belek falán ugyanis a helytelen táplálkozási szokások, mozgáshiány és egy sor destruáló hatás miatt jelentõs mennyiségû lerakódás, úgynevezett bélkõ szaporodhat fel, amely alapjaiban teszi tönkre az emésztést és alap anyagcserét is.

A has hajtáshoz gyógynövény teákat javaslunk, amelyben fehér mályvagyökér, papsajtlevél, kutyabengekéreg, citromfû, orbáncfû, senna, anyalevél , apróbojtorján, cickafark, menta, körömvirág, kakukkfû van szakszerûen összeállatva és adagolva.

A beöntés és has hajtást ajánlott pár napos lé böjttel összekötni, amikor egész nap csak friss magunk készítette gyümölcs és zöldségleveket kortyolunk, kiegészítve zöld teával, tiszta vízzel.

Több napos kúra esetén ajánlott az otthoni lélek tisztító elcsöndesedés, egy két nap esetén minden mehet a normális kerékvágásban.

A következõ a légzõ kúra:

Lehetõleg hajnalban, jó friss levegõn végezzünk, valamely szakember által javasolt légzõ gyakorlat sort, amelyben a fizikai forma mellett igen nagy szerepe van a mentális hozzá állásnak. Nevezetesen arról van szó, hogy kilégzéskor elképzeljük, hogy eltávozik minden ami már nem a miénk, betegség, s más negatív formációk, s minden ami éltetõ, az meg belénk áramlik és feltölt,

Ezek a “képzelgések” megfelelõ mentális hozzá állással és forma gyakorlatokkal megerõsítve már a hagyományos kínai orvoslásból a belsõ erõ fejlesztõ gyakorlatokhoz vezetnek.

A légzõ kúrát próbáljuk meg összekötni a napfürdõvel és a vízfürdõvel, ivókúrákkal., s ha mód van rá, próbáljuk ki a natúr formációt is.

A természet õs energiáinak hatása nem marad el.

Ezeket fokozhatjuk orron át történõ inhalálással, aminek eredményeként a fejünk légtartó üregei megtisztulnak, s egész fejünk rezonancia képessége javul.

Érzékszerveink is lényegesen jobbak lesznek.

A teljes megtisztuláshoz tartozik a szakszerû izzasztás is. Izzasztó kúra elõtt ajánlatos a már fentiekben említetteken túl jutni, s közvetlen az izzasztást megelõzõen bõséges folyadék mennyiséget magunkhoz venni. Természetesen a szívbetegeknél a személyre szóló tanácsadás szerint járunk el.

Az alap tisztítások után jön a máj tisztítás májvédõ teákkal, amelyben a katáng, cickafark, benedekfû, máriatövis mag s egyebek is szerepelnek.

A vesék mûködését a zsurló, medveszõlõ, aranyvesszõ, nyírfalevél teák javítják

A vér és nyírok rendszer mûködését a flavonoid tartalmú azaz lila gyümölcsök zöldségek javítják, citromfû, orbáncfû, galagonyavirág, szúrós gyöngyajak, komló, macskagyökér keverék tea, pedig segíti a szív munkáját.

Kifejezetten a szívizomra hat a resveratrol tartalmánál fogva a kék szõlõmag olaja és a yucca shidigera.

A tüdõt a slájm oldó teák tisztítják: kakukkfû, martilapu, tüdõfû, ánizs, kömény, ökörfarkkóró, lándzsás útifû, ibolyagyökér, szappanfû, keverékbõl.

Minden méregtelenítési módszert azonban a lélek megtisztulása elõzzön meg, mert a hatás minden esetben a lélek oldaláról indul, s a fizikai szinten valósul meg.

Béky László Az AURA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ Igazgatója.