Ok: a szervezet elgombásodása, az epe elválasztási, epe emésztési zavarok vastagbélben történõ tükörképe.

Ezért jelenik meg leginkább a térdeken, könyökökön, lábszáron, alkaron a bõr tünet, s ugyanezek a tünetek jelentkeznek a szemöldök törés vonalában, és az orr szárnyakon is.

Az egész szervezet mutatja a megbomlott harmónia jegyeitTehát a pszoriazis is, nem bõrgyógyászati, hanem lélekgyógyászati és belgyógyászati kór, bõrgyógyászati jajkiáltása.

A pikkelysömör bõrgyógyászati kórisméjét a szakorvosi diagnózis állapítja meg, de a sikeres gyógymód inkább a természet rendjének vissza állítása,alapján valósul meg.

Ezzel a módszerrel nem egy esetben sikerült már majdnem az egész testfelületre kiterjedõ, s az izületeket is megtámadó elõrehaladott de nem visszafordíthatatlan állapotú eseteket is a javulás és a gyógyulás útjára vezetni.

A terápia elsõ része a lélek békéjének megteremtése, s ez sajnos nem könnyû feladat.

A páciens-lehetõleg egyedül vetkõzzék le teljesen pucérra, álljon egy tükör elé, nézze magát ellazultan.-ennek az autogén vizuális tréningnek kettõs célja van. Elsõ a mélytudatban és a felszínes tudatban meglévõ ön elutasító program átalakítása önelfogadóvá!

Mindaddig, amíg a páciens elutasítja önmagát, azaz nincs egységben mindenkori állapotával, egy sor energiája elvész-s mindez az öngyógyítást akadályozza-.

A következõ lépés láttatni az elérendõ célt!

Mindaddig a tükör elõtt kell állni, amíg a páciens nem látja önmagát teljesen egészségesnek-ép bõrrel, jól mûködõ izületekkel!

Ezt a mentális programozást naponta ismételni kell!- A gyógyulás elsõ látható jelei ezt a programot megerõsítik!

Ezt követi a fizikai szintû terápia, melynek elsõ része, a teljes állati fehérje mentes, gabonára, zöldségre és gyümölcsre alapozott étrend.

A gabona alatt értendõ a tönkölybúzából készült, élesztõ és só mentes kenyér, a barnarizs, köles, hajdina, zab, kukorica, árpa, kásának elkészítve-zöldséggel ízesítve.

Zöldség alatt értendõk a nyers leveles és gyökérzöldségek, saláták, természetesen külön-külön elkészítve-hagymafélékkel és fûszernövényekkel, igen finoman ízesítve.

Gyümölcs alatt a hazai szezonális terméseket értjük.

Mind a zöldségeknél, de a gyümölcsöknél és a magvaknál is, ha mód van rá, bio termékeket alkalmazzunk, s a betakarítás és a felhasználás közt ne teljen el sok idõ. Így a biológiai érték kevésbé megy veszendõbe.

Gyümölcs csak a kúra 3-ik hetétõl fogyasztható.

Készítsünk hidegen sajtolt olaj keveréket-1liter tökmagolajhoz, keverjünk 2dl ligetszépe olajat., mária tövis mag olajat, homoktövis mag olajat, szõlõmag olajat, búzacsira olajat.

Ezzel a keverékkel locsoljuk naponta a kásákat, a pirított kenyeret és a salátákat is.

Minden héten javasolt egy böjtnap, amikor a gyógynövény teákon kívül csak frissen sajtolt zöldséglé fogyasztható!-sárgarépa, vöröskáposzta stb.

A friss, színes zöldségekbõl minden nap éhgyomorra 2-3dl levet szükséges elkortyolni!

Szintén naponta el kell kortyolni friss zöld búzalevet-elõször 1-2 kiskanállal, majd lassan emelni az adagot 1-2dl-re, ezt is éhgyomorra.

A zöld búzalével esténként beöntést is kell végezni-1dl lé+1 mokkás kanál ligetszépe olaj.

Reggelente 1 dupla kávét javasolt 2-3x-os vízzel és szintén egy mokkás kanál ligetszépe olajjal dúsítva összekeverni, s úgy, mint este, nem meginni, hanem beöntést végezni.

Mindkét beöntést négykézláb állva vagy baloldalra fekve végezzük, s legalább 15-20 percig tartsuk bent.

Az egész szervezet általános harmonizálásához tartozik a reggeli száj higiéné.

Elõször egy lefelé fordított kanállal kaparjuk le a nyelvet, majd egy korty étolajjal kezdjük el összeszöritott foggal zuborgatni, szívogatni, mindaddig amíg az tejszerû hígan folyó nem lesz.

Az alábbi teakeveréket javaslom folyadékpótlásra, méregtelenítésre: apróbojtorján, citromfû, orbáncfû, diólevél, pásztortáska, lándzsásútifû, körömvirág, menta, cickafark 1:1 arányú keveréke.

A keverékbõl 4dl vízhez 1 lapos evõkanállal számolunk legalább 1,5-2.0liter tea fogyjon el naponta!!!

A kúra szerves része, a csirázó magvak fogyasztása. Naponta összesen legalább 10deka mustármag, retek mag, zsázsamag, lucernamag csira fogyjon el-szintén nyállá rágva.

A különféle táplálék kiegészítõk közül az alábbiakat, felhasználását javaslom: az orto molekuláris készítményeket, a Q gélt, a COD teát, a KAQN vizet.

Hetente 2X ajánlatos jódaQuával dúsított fürdõt venni.

Természetesen, aki jódérzékeny, az a jódos készítményeket kerülje.

Külsõleg semmiféle kenõcsöt, vagy más készítményt nem tartok indokoltnak!

Belülrõl kell meggyógyulni, s a bõr-mint köztakaró- a mindenkori belsõ rend tükörképe.

Ha a belsõ rend kialakul, azt követi a külsõ rend is!

Béky László Az AURA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ Igazgatója.