Van egy szervünk, amelyik a magzati életben kezdi meg mûködését és egészéletünkben egyenletesen, szünet nélkül dolgozik

Ez a központi szervünk a szívünk, amelyik nem csak önálló energetikai vezérléssel is rendelkezik, de lelki, érzelmi központ is, nem csak funkcionálisan, hanem a szó szoros fizikai értelemben is.

Mentális, idegrendszeri, hormonális vezérlésünk a véráram segítségével vezérli a szervezet számtalan funkció körét.

A verõ eres, hajszál eres és vissz eres rendszer, a nyirok keringési rendszerrel felel a sejtek fizikai, kémiai mûködésének összehangolásáért.

Ennek a rendszernek az alap anyagcserében sejtszinten meghatározó a feladata.

Az éltetõ anyagok vagy odajutnak a sejtekhez, vagy nem, a salak anyagok vagy eljutna a sejtekbõl vagy nem. Mindössze ennyi a kérdés.

A szervezetben mintegy 1oo ezer kilométer hajszál ér van, s ezek négy helyen végzõdnek úgynevezett végartériában.

Ezek: agy, szem, szív, vese. Tehát, ha az erek belsõ fala meszesedik, az érfal rugalmatlanná alakul, akkor ezen szervek mûködésében állnak elõ elõször a zavarok.

A zavarok lehetnek mûködésbeliek és sejt és szöveti szintû elváltozások, ezen belül is visszafordítható, majd egyre inkább vissza fordíthatatlan formájúak..

A korosodással járó természetes elhasználódás is késleltethetõ, bizonyos korlátok közt, de a helytelen életvezetésbõl, stresszek okozta feszültségbõl eredõ károsodások kivédésére már különféle, bizonyítottan hatásos módszerek sokasága áll a rendelkezésre.

Az orvostudomány a vérnyomás szabályzására, a szív ritmus javításra a különféle ACE gátlókat, statinokat alkalmazza kitünõ eredménnyel.

A természetes gyógymódok és különféle funkcionális élelmiszer kiegészítõk a célzott hatások mellett általános harmonizáló hatást fejtenek ki

Ezek segítségével, függetlenül attól, hogy a szívnek mi a baja, mûködése jobbá válik, mert javul a vér oxigén felvevõ és szállító képessége, javul a szénsav leadó képesség, javul a vörösvértestek valamennyi funkciója, javul a szív izom oxigén, resveratrol és energia /ATP/ ellátottsága.

Az egész keringési rendszerbe több flavonoid jut, s ezek komplex élettani hatása a szív és az egész szervezet alap anyagcseréjére jó hatású.

Elsõ a helyes, szabályos légzés, amely egymagában lúgosító hatású. Közel 1oo féle légzési gyakorlatot ismer a tudomány, mind jó, de ezen belül illik megtalálni azt a formát, amely számunkra minden szempontból a legjobbnak tûnik.

A jóga, a Butejo, a HKO, légzésformák a legismertebbek.

A légéz után a második legfontosabb, az elegendõ mennyiségû, nem sok ásványi sót6 15o-2oo mg/liter tartalmazó tiszta, PIHENT víz egész napos folyamatos kortyolgatása.

Vesénik folyamatosan dolgoznak, szívünk folyamatosan dolgozik, s igaz, hogy a felvett folyadék pufferolásra számtalan mód van, de tapasztalat, hogy akiknél szív-vese gyöngeség miatt a folyadék felvételt egész napra elosztva adagoltuk, s legalább két litert naponta, az ödéma jelentõsen csökkent, s az általános közérzet jelentõsen javult.

Az étrendben igen fontos a napi ritmológia.

Igaz a régi népi bölcselet: Reggel mint a király, délben, mit a polgár, este, mint a koldus!!!

Este tilos, puffasztó, a rekesz izmot feltoló, nehezen emésztõdõ dolgokat enni. Ezek komplex élettani zavarai, hátrányai közismertek.

Étrend: az alap a teljes õrlésû gabonák, ezekbõl készült termékek, tönköly, köles, hajdina, vadrizs, zab.

Ez a felhasználás gyakorisági sorrendje is.

Javasoltak naponta a lila színû zöldségek, gyümölcsök- áfonya, kökény, fekete ribiszke, berkenye, lilahagyma, vöröskáposzta, kék szõlõ, cékla, száraz vörösbor,/ max. 3 dl./

Állati fehérjébõl csak tojás és tengeri hal javasolt.

Tilos minden amiben cukor, fehér liszt és állati fehérje van.

Javasolt a napi rendszeres oxidatív mozgás, de kifejezetten tilos az ötlet szerinti kocogás, megerõltetõ sport, mozgás, vagy egyéb cselekedet is ,és minden ami hirtelen vérnyomás ingadozást válthat ki. Ezek többféle kárt is okozhatnak!

Tehát séta a jó levegõn, váltakozó iramban, közben meg meg állva és lézõ gyakorlatok végzése, úszás, kerékpározás, ritmusos bármilyen sport, életkornak megfelelõ közös labdajátékok, kirándulás.

Terápiás protokoll:

Fontos a napi hideg meleg hideg vizes váltó zuhany, minimum hétszer egymás után- ez értorna. A hideg csak pár pillanat legyen, a meleg egy két perc. Este a lábszárat, de az egész testet ajánlatos bekenni vadgesztenyés kenõccsel. A benne lévõ aecin és aesculin hajszálér erõsítõ.

Golden Yacca capsula elsõ hét 2x 1 capsula- ez menjen fel az ötödik hétig 5×1 caps-ra

Ebben vannak gyulladás csökkentõ fito steroidok, saponinok és igen magas koncentrációban resveratrol. Ez utóbbi flavonoid a szív izom egyik legkitünöbb támogatója.

Q gél- reggel este 1-1 capsula Ez a sejtszintû energia ellátás alapját képzõ ko enzim

Q-1o azaz ubiquinon, vízben oldott formációja.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a vízben oldódó formula sokszorosan hatásosabb a zsírban oldódó formánál.

Vegepa 2x 1 capsula- ez az agy és a sziv hajszál ereinek mûködését, sejtszintû oxigén ellátását segíti elõ.

KAQN víz 3×3 dl lassan elkortyolva. Ez az a NOBEL díjas elmélet alapján kialakított dehidrogenizált víz, amely O2-O 128 ig tartalmazza az oxigént klaszter víz formában és folyamatos fogyasztása elõsegíti a vörösvértestek pénztekercs állapotának megszünését, s ezen keresztül javul a sejtek oxigén ellátottsága ami végsõ soron a sejtek mytochondrialis rendszerében lévõ ATP /energia / szintézist segíti elõ..

Este: l-2 db BANO szív capsula Ez komló, fokhagyma és galagonya virág tartalmánál fogva nyugtatja szívet.

1 db 3 mg os melatonin tabletta- hormonkészítmény, amelyet a tobozmirigy termel és az esti mély nyugalomért felel.

Magne B-6. elõírás szerint.

Hatása a benne lévõ magnézium és B vitamin csoport miatt görcsoldás és az idegrendszer nyugalmának elõsegítése.

Értisztítás: naponta 2-3 evõkanál frissen darált lenmag- ételbe keverve. Omega 3,6, 9 telítetlen zsírsavakat tartalmaz, letisztítja az érfalakat.

Fokhagyma tinktúra, szintén értisztításra:

25o gr fokhagymát ledarálni, edénybe tenni és reá önteni 5o fokos szeszt, pálinkát.

Hat hét alatt /ablakban / citrom-narancs színû oldat lesz. Ekkor leönteni és elkezdeni

a kúrát:

Elsõ nap reggel, délben, este l-l-l cseppet a nyelv alá tenni, onnan szívódjék fel.

Naponta emelni a cseppek számát, úgy hogy a harmincadik napon harminc csepp.

Ezt tartani hét napig !!!

Ezután naponta csökkenteni az adagot, míg elérjük az egyet.

Ezután kezdõdik elõröl az egész. Három kör a teljes kúra.

Ezzel a módszerrel az egész szervezet mintegy fél év alatt meg újul, szellemileg és testileg is. Mûködik, csak csinálni kell !!!

A különféle funkcionális élelmiszer kigészítõknek nem reklám csinálás a cél, hisz mindegyik évtizedek óta forgalomban van, hatásuk közismert.

Rendszerbe állításuk azonban így együtt szinergikus hatású, s végsõ soron életkor hosszabbító és életminõség javító.

Béky László Az AURA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ Igazgatója.