Gyógyszerrel hét nap, gyógyszer nélkül egy hét! Mondja a népi szólás- mondás, mégpedig igen bölcsen!

Mi állhat még barátunk a láz hátterében?

Itt az ősz, ez pedig azt jelenti, hogy fokozatosan, de jelentősen változnak a hő, fény, levegő páratartalom, szél, köd, reánk gyakorolt hatásai.

A környezethez való alkalmazkodásunk évmilliók alatt alakult olyanná, amilyenné kellett! De ezt az alkalmazkodást alapjaiban  tönkre teszi mindaz az általunk kreál mesterséges információk tömege, amellyel az elmúlt év században, főleg az elmúlt évtizedekben körbe vettük magunkat, az állítólagos fejlődés eredménye képen.

Itt vannak a mesterséges elektro mágneses sugárzások, a minden oldalról, számtalan formában belénk jutott, vagy juttatott kémiai mérgek tömege, maga az urbanizáció komplexicitása, s mindezek tetejében a Bibliától, a Természettől alapjaiban eltérő nemi identitási vak vágányok tömege.

Maga az étel intolerancia világ jelenség, s mint ilyen kontinensek lakosaínak tömegénél borítja fel alapjaiban az immun rendszerünk működését.

Se szeri, se száma a különféle auto immun megbetegedéseknek!

Mindezeket tetézi az évtizedek óta alkalmazott felelőtlen anti-biotikumos kezelések tömege. Kialakult és egyre nagyobb méreteket ölt a mindenre rezisztens kórokozók okozta betegségek és elhalálozások tömege!!!

Ebben a helyzetben azonban a szokásos vírusok szépen minden ősszel, tél végén követelik a maguk jussát, s kisebb nagyobb járványok formájában kopogtatnak az ajtón, s igen sok ajtót agresszíven be is rúgnak és beköltöznek mellénk, szinte családtagnak.

A vírusok genetikája igen gyorsan mutálódik, tehát igen nehéz eldönteni, eltalálni, hogy egy adott fertőzéses időben éppen mi ellen hat, vagy nem hat a védő oltás!!!

Tehát egyre zavarosabb körülmények közt működik a szervezet immun válaszadó képessége!

A mikrobiomról egyre többet tudunk, s egyre jobban értékeljük a bennünk élő ember barát flórát!!!

Az immun válaszadó képességünk nem csak a lezajlott vírus betegségek ellenanyag milyenségétől, mennyiségi  szintjétől, hanem első sorban a bennünk élő mikrobák vitális, harmonikus, vagy ettől eltérő állapotától függ!!

Tehát a vírus betegségre NEM hat az anti biotikum!!! Felelőtlen az a magatartás, hogy „ biztos ami biztos, adjunk anti biotikumot” Ezzel a végtelen tudománytalan cselekedettel pont az ellenkezőjét érjük el! Természetesen, ha bakteriális felül fertőződés biztonsággal megállapításra kerül, akkor szerepe lehet a CÉLZOTT, de nem a széles spektrumú anti biotikus terápiának, de a teljes kúra ideje  alatt folytatva, nem pár nap után fél úton abbahagyva.

Mit tehetünk mi magunk! Segíthet barátunk a láz?

Egyszerű, réges régen beállt módszerek sokaságával jobbíthatunk a helyzeten!

Mit érez a beteg ilyenkor egy vírusos állapotban?

Fáradt, álmos, gyönge, étvágytalan! Tehát a szervezet maga mutatja, hogy böjt, ágynyugalom és alvás! Ismert mondás, hogy „ kialudta a betegséget” Mi történik ilyenkor? Tartós paraszimpatikus állapot alakul ki, és ez egyik alapja az öngyógyulásnak!!! Az étvágytalanságot nem étvágy fokozókkal, hanem böjtöléssel, gyógynövény teák fogyasztásával, izzasztással és egyéb természetes módszerekkel lehet segíteni.

Mi történik ezzel szemben a médiában? Vedd be ezt meg azt és meglátod….nem folytatom!!!

Ez igen durva beavatkozás a természet rendjébe! A láz a természet öngyógyító képessége! Természetes, ha túl lép egy küszöböt, akkor jöhet a csuklókra, bokákra tett állott, esetleg hideg vizes borogatás, a mellkasra borított Priznicz  pakolás, a kicsiny babáknál a hűtő fürdő! Ez nem azt jelenti, hogy hideg vízbe merítjük a cseppséget, hanem azt, hogy először betesszük test hőmérsékletü vízbe, majd a lábacskájához csurgatjuk a hűvösebb vizet!

Ez már barátunk a láz?

Az izzasztás, vagy a magától kialakult izzadás is az öngyógyulás egyik állomása.

Izzadás után zuhanyozás, hálóruha és ágynemű csere,  és úgy mint előtte, újra jönnek a gyógynövény teák!

Hársfavirág, bodzavirág, bíborszínű kasvirág, iskolás és nagyobb gyermekeknek, felnőtteknek menta, kakukkfű, körömvírág, apró bojtorján!!

Igen jó hatású a darált fokhagyma hársfa mézzel!

Ezt mokkás kanalanként szopogassuk, majd nyeljük is le.

Amikor tanyán éltünk, hagyma teát ittunk, karamellizált cukorral!!! 

Ősz végétől kora tavaszig ajánlom a tiszta helyről szedett friss hársfa rügyet, azon mód nyersen fogyasztva,  valamint a frissen levágott ágvéget a rajta lévő rüggyel 15 percig pici lángon főve, csodálatos bíbor színű teát ad! Ennek is pompás a hatása!

A citrommal és a citrus félékkel óvatosan bánnék, mert csordultig vannak különféle kemikáliákkal!

A levegő tisztán tartása a gyakori szellőztetéssel, illó olajakat tartalmazó gyógynövények, pl menta, citromfű, kakukkfű , eukaliptusz stb olajának párologtatásával megoldható! Vigyázat! piciny gyermeknéll ezek kontra indikáltak!!!

Jól alkalmazhatóak az egész testre , végtagokra, fülekre alkalmazott masszázsok sokasága, amely különféle gyógynövényekkel kombinálható!

Nem feledkezhetünk meg a sós szádabikarbónás vízzel történő inhalálásról, gargarizálásról sem!!!

Tudatosan hagytam a végére egy szokatlan ajánlást.

Nem tartom helyesnek a reggeli és esti különféle vegyszeres készítményekkel történő tusolást!!!

Indok:

Ezek a vegyszeres zuhanyozások lemossák a testünkről azt a hasznos mikrobákkal gazdagon ellátott úgynevezett savköpenyt, amely része a szervezet természetes védekező rendszerének!

Ez nem azt jelenti, hogy koszosodjunk, büdösödjünk, hanem azt, hogy a zuhanyozást hagyjuk estére, használjunk természetes szappant, esetleg gyógynövényes kézműves szappant, reggel pedig az intim részeket részesítsük előnybe!

Különösen fontos ez fertőzéses időkben, tömeg közlekedésben résztvevőknek!

Mindezek és más népi bölcs praktikák segítségével a vírus betegségekből, a természetes védekező képesség által megtörtént gyógyulás, az immun rendszerünk jelentős jobbítását eredményezi.

                                                                                   Béky László