Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Mindenki beszél a böjtről, olvas róla különféle ajánlásokat, cikkeket, javaslatokat, siker könyveket!

El is határozza, hogy….na akkor én is belevágok….és elkezd koplalni!

Előre borítékolható a kudarc!

Jön a summa: na jól át vagyok verve, a sok ajánlás stb. mind csak egy nagy blöff, süket duma!

És ezzel egy életre látszólag vége az egésznek!

Aztán valahonnan legbelülről, vagy legfölülről  azt érezzük, hogy eljött a pillanat nem az éhkoppra,

hanem a testünk-lelkünk elcsendesítésére, saját énünk megismerésére.

Ez az állapot a lélek nemesítése és a test gyógyulásának egyik kulcsa!

András megkapta azt a csodát, hogy elindulhatott ezen az úton! Biztos a célba érés!!!

Remélem lesznek követői!

Béky László

Ebben az évben fogom a 37. születésnapom ünnepelni.

Eddigi életem folyamán az igazi húsevő típus voltam el sem tudtam képzelni egy napot sem hús nélkül. Persze ezen gondolatok mentén bőven pusztítottam magamat mindennel, amivel lehet táplálkozásunk folyamán. Napi 1-2 energia ital, csokoládé és tészta és ami éppen szembe jött. Sport terén a szélsőségek voltak jellemzőek, mint, hogy 110kg ról 3 hónap alatt 90kg alá majd egy sérülés és vissza az egész. Mivel pillanatnyi panaszom nem volt így azt hittem Nekem ezek nem tudnak ártani.

Következik a böjt:

Aztán egy évvel ezelőtt jött a nagy ötlet, hogy ezt a nagy böjt dolgot ki kéne próbálni. Ekkor még csak egy kihívásként, tervek nélkül ugrottam bele. Megcsináltam de, hogy is mondjam, inkább túl voltam rajta. Nagyon sok pozitív hatását éreztem, de ezt majd egy kicsit később. Fogytam vele kb. 10 kilót, de az őszre vissza is jött minden, hiszen az életmód olyan volt amilyen.

A jelen és a böjt:

Aztán ebben az évben is elhatároztam magam, hogy ismét megcsinálom, de többet készülök rá, mint mentálisan mind fizikálisan. Ez azt jelentette, hogy megterveztem, hogy mit fogok enni, hogyan fogok mozogni, és próbáltam egy napi tervvel is előállni mert ugye a munka miatt ezt is meg kellett tervezni. Minden készen állt! De ahogy a közmondás tartja ember tervez Isten végez.

Derült égből a villám

Az első héten a nagy semmiből előjött az aranyerem, méghozzá úgy ahogy eddig korábban soha. Ennek apropójából döntöttem el, hogy itt az idő megnézetni mi van odabent, mert ennek már a fele sem tréfa. Időpont egyeztetés, majd konzultáció. Ahol az orvos mivel ismerjük egymást eredetileg azt tervezte, hogy haza zavar mert ilyen fiatalon, ne csináljunk már ilyen dolgokat feleslegesen. Amikor elmondtam, hogy miért vettem rá magam Ő is belátta, hogy van benne némi igazság, veszteni való nincsen, csináljuk. Egy hétre rá a nagy nap, a szokásos felkészülés procedúra, a tükrözése hetében minimálra vinni a magvas és rostos ételeket, az utolsó előtti napon csak joghurt és leves alaplé majd este kezdődik a tisztítás, ami következő nap délelőttig tart. Eddig ez egész jól passzol a böjthöz. Majd az időpont előtt 6 órával már folyadék sem. Jelzem altatásban kértem a mókát! Korábban ezt el sem tudtam volna képzelni Én nem enni és nem inni? Áh kizárt.

És a vizsgálat:

Nagyon jót aludtam majd az őrzőben bejött a doki és elkezdte mesélni mit is talált odabent. Amiért mentem azon a részen semmi extra, de a vékonybél utolsó szakasza egy kezdeti stádiumú Chron betegséget mutat. Na itt volt az a pont, amikor átvillant, hogy Én a legyőzhetetlen még is legyőzhető. A két végén égetett gyertya leégett. Durva érzés és közel a depresszió pereme.

A felismerés a böjt alatt:

Na de már így benne a böjtben rájöttem, hogy a szervezetre figyelni kell mert szinte kívánta azt, hogy csináljam. Mentálisan segített, hogy itt a nagyböjt ideje és abszolút nem vallási alapon csinálom. Mivel a húst és az összes nem egészséges anyagot elhagytam, mint energia ital, kóla, finomított cukor, és sorolhatnám. Belekezdtem még év elején a mozgásba is mint újévi fogadalom. Mindennap minimum fél óra mozgás, ami kifejezetten mozgás céllal zajlik nem csak a biciklivel vagy gyalog megyek a munkába. 12 óra, óránként való legalább 1 perc átmozgatás. Ezek voltak az alapok. Addig jutottam, hogy 5 km séta sima liba volt per nap.

Változás a böjt alatt:

De a böjt alatt egyszer csak úgy érzetem el kell kezdenem futni, elsőnek ugyanazt az 5 km -t futottam le. Semmi gond nem volt, de azért érzetem. Eltelt két hét és simán futottam 14 km-t is úgy, hogy a szervezet diktálta nekem a tempót és a távot is. Valami olyan érzésem van, hogy egy hihetetlen energia raktár szabadult fel bennem. Nem olyan érzés mint egy kávé vagy energia ital, sokkal inkább egy hihetetlen belső energia. Hihetetlen jó érzés. Maga az újonnan megismert probléma is normalizálódik, de megszüntetni elég nehéz lesz, nem csak böjt lesz a megoldás, hanem a változás. Tanár úrral kidolgoztunk egy táplálkozási tervet és annak mentén orvosi konzultációval próbálom legyőzni a legyőzhetetlent! De ahogy érzem menni fog mert nincs lehetetlen csak tehetetlen.

Böjt és meditáció:

Ami még egy furcsa felfedezés volt, hogy próbálkozom a meditációt is bevezetni az életembe mert a munka mindenek felett, ami igazán a stressz gócpontja. Hát, hogy is mondjam nem igazán tudok még 20 percre sem megülni a fenekemen. De szépen lassan néha néha sikerül elérni azt az állapotot amikor egy hirtelen és hihetetlen nyugalom lesz úrrá rajtam. Ami néha annyira megijeszt, hogy tovább is száll, de van, hogy 1-2 percig megmarad és után mintha feltöltöttek volna. Lehet ez a meditáció működik? Bár egyelőre ezt inkább relaxációnak nevezném.

Mára ennyi a böjtölős történetemről. Ha gondoljátok akkor még jelentkezem majd a jövőben!

Egy kis kitekintés, hogy miért is olyan fontos a bélrendszer karbantartása mert a Halál a belekben lakozik: Kattints a cikkért.

András