Végtelen szeretettel ajánlom ezt a cikkemet elsõsorban a bõrgyógyász, kozmetológus szakorvosoknak és kozmetikusoknak, hogy ne csak a tünetet, hanem a kiváltó okokat is keressék !

Az orvosi diagnosztika számtalan, egyre biztonságosabb módszerrel képes elõre jelezni, ha a szervezetben krónikus degeneratív elváltozások kezdõdnek !

A Rendelõmben NINCS semmiféle mûszer, így a páciens által elmondottakra, a küllemi megfigyelésekre , valamint a szakorvosi diagnózisra hagyatkozva állapítom meg a különféle küllemi tünetek belgyógyászati, pszicho immunológiai ok okozati összefüggései!

Szentgyörgyi Albertet citálom: Nézz úgy mint mindenki, láss úgy mint senki!!!

Három részre osztom a szemmel látható bõrgyógyászati tüneteket:

Elsõ:

Ekkor az immunrendszer még mûködik, a sav-lúg egyensúly megvan, de már jelzés van arra, hogy a vegetatív idegrendszerben tartós a szimpatiko tóniás túlsúly, és az emésztõ rendszer ATP hiányosan mûködik

Itt kezdõdik a krónikus fáradság syndrómának mondott kórkép, amely a következõ szakaszokon keresztül eljut a különféle auto immun, valamint a rákbetegségekig.

BÕRGYÓGYÁSZATI TÜNETEI:

Egész testen száraz a bõr, fõleg a lábszárak külsõ oldalán, hiába kenjük testápolóval, azonnal újra szárazzá lesz. Idõnként pikkelyessé alakul, ez pereg és viszket.

A homlokokon mélyülnek a vízszintes barázdák, a szem alatt reggel karikák jelennek meg, az arc csúcsok felett kifelé táskás a szem alatti rész. A haj veszít fényébõl, szárazzá, töredezetté válik, s a fejtetõn, fõleg a hölgyeknél elkezd hullani. A mellbimbó körül kialakulhat szõrösödés.

Második:

Ekkor az immunrendszer már erõsen küzd, a szervezet sav-lúg egyensúlya felborult, a vörösvértestek összecsapódtak, az egész szervezet oxigén hiányos állapotban van, a belekben a normál mikro flóra kevesbedik, elszaporodtak a gombák, a bélfal átjárható, ennek neve : szivárgó bél szindróma, erre felel a szervezet, allergológiai zavarok is fenn állnak, valamennyi savós hártya irritatív állapotba krül. Elkezdõdnek az izületi panaszok, hajlamos a szervezet a fej légtartó üregeinek gyulladására. Az aszthmatikus légzõszervi panaszok súlyosbodnak, fülzúgás, szemkáprázás, emésztési puffadásos zavarok, széklet zavarok jelentkeznek. Ez már elõrehaladott bélgyulladást jelent. Romlik az epe ürítés, pangásos állapot alakul ki, kínlódik a hasnyálmirigy. A máj és lép megnagyobbodik a toxikus terhektõl. Ezzel együtt megjelennek a nõgyógyászati kellemetlen tünetek. Nyugalmi helyzetben is szalad a pulzus. Ilyenkor a mentális depresszív tünetek fokozódnak, mer a vérben egyre több a mycotoxin és egyéb bélbõl átjutott méreg anyag, s agyi hipoxia, oxigén hiány is társul a kialakult kórképhez.

BÕRGYÓGYÁSZATI TÜNETEI:

Hajhullás fokozódik, fejtetõn seborrheás sebes viszketõ vérzõ, korpás képletek jelentkeznek. Uraknál a szakállon, bajuszon is mindez megfigyelhetõ.

Hallójáratok viszketnek, gombásak, homlokon, állcsúcson pattanások jelennek meg.

Homlok dudorokon, állkapocs szögleten fõleg hölgyeknél barna foltosság jelentkezik, szintén a hölgyeknél megjelenik a bajusz és szakáll a mellbimbó szõrösödik.

Külön szeretnék foglakozni egy igen terjedõben lévõ auto immun betegséggel, a VITILIGÓ-val.

Az orvostudomány igen helytelenül ezt a kórképet pigment hiánynak nevezi !!!

Szó sincs pigment hiányról !!!

Helyesebb lenne a kórt pigment átrendezõdésnek nevezni, ugyanis egyes helyeken valóban jelentkezik a pigment hiány, más helyeken, a pigment mentes helyek határán pedig, fel van dúsulva, tehát jóval barnább, mint a normális bõrszín.

Közel ezer vitiligós kórrajzát elemeztem és beszéltem a vitiligósok egyesületének képviselõivel, elemeztem honlapjukat.

Ebbõl egyértelmûen megállapítható, hogy az orvostudomány a kórismét és a terápiát is, szerte a világon /eddigi ismereteim szerint / teljesen hamisan értelmezi és alkalmazza.

Nézzük meg, honnan indul a pigment hiány !!!

Elsõnek vagy a szemek körül, vagy a jobb kézfejen, ujjakon jelentkezik a kór.

Innen aztán terjed a karokra, könyökökre, térdekre, vagy áll csúcsra.

Természetesen van más terjedési irány is, de ez a nagy számok törvénye alapján a jellemzõ átlag.

Ahhoz, hogy ezt megértsük, ismerni kell a makro-mikro rendszeri analógaiák összefüggéseit.

Ezeket a törvényszerûségeket évtizedek óta vizsgálom, elemzem.

A jobb kézfej a hasi immunológiai összefüggésekben a vakbél területének diszharmóniáját jelenti. A térd és könyök jobb oldalon a vastagbél májkanyar, baloldalon a lépkanyar analóg területe. Az alkar és lábszár jobboldalt a felszálló, baloldalt a leszálló vastagbél területe, A felkar és a combok a haránt vastagbéllel analógok. A szemek környéke a vesék és mellékvesék analóg területei.

Tehát a szemek körül kezdõdõ vitiligó egyértelmûen yin energia hiányra a vesék és a mellékvesék teljes kimerülésére, a további adaptációra való képtelenségre utalnak.

A kézfej, könyök, térd, karok, lábszár az emésztõrendszer ATP hiányának tükörképei, azaz krónikus szimpatikotóniás túlsúly az ok minden esetben.

Már Hyppokrátesz felhivta a figyelmet arra, hogy a halál a belekben lakozik !!!

Ezért fontos ismerni ezeket az analógia törvényeket, mert ennek ismeretében valóban oki oldalról vagyunk képesek elemezni a kialakult helyzetet és megállapítani a terápiát.

Elsõ tehát a lélek, majd a vegetatív idegrendszer pasztorálása, s ezt követi a mikrobiológiai rend és minden más, ami a harmónia felé mutat.

Ezért értelmetlenek a különféle csoda kenõcsök, speciális solar programok, amiknek sajnos vajmi kevés köze van az oki terápiához.

A vitiligó ugyanabba a kategóriába tartozik, mint a homlok dudoron, állon, álkapocs szögletben jelentkezõ barna máj foltosság !!!

De lépjünk tovább az arc elemzésével, az ok okozati összefüggések megmagyarázásával:

A szemöldökök közt két párhuzamos ránc mutatja a májenzimek emelkedd voltát-belsõ alkoholizmus.

Szemöldökök, orrcimpák seborrheásak, ajkakon, fõleg az alsó ajkon megjelennek a herpeszek.

Arc csúcsokon halvány hajszálérhálózat látható, ok a tüdõben kapilláris bõvérûség a hipoxia miatt.

Szájzugok repedezettek, nyelv fehér lepedékes. Körmökön keresztirányúak a barázdák.

Sarkakon a bõr repedezett, gombás, ok a teljes sav-lúg egyensúly vesztés, nincs hova hátrálni, ez egyben az osteoporosis jele is.

Láb öregujján a gombásodás, a máj toxikus terheltségére utal.

Tenyereken, elõször jobb, majd bal oldalon megjelenik az atopiás dermitis. Oka a hasi immunrendszer/vakbeles rész/ energetikai, immunológiai zavara.

Térd és könyökhajlatban ekzema, allergiás bõr kiütések, a vastagbél máj és lépkanyar gyulladását jelzik .A könyökön, térden megjelenõ, majd terjedõ psoriasis , ugyanezen területek gyulladása, epe elégtelenség, elõre haladott mycosis.

Térden, könyökön vastag bõr, ugyanitt gyulladás elõrehaladott állapota. Ülõgumón lila foltosság, egyenlõ a vastagbél gyulladással.

Az elsõ két esetben MÉG FUNKCIONÁLISAN ÉS MORFOLÓGIAILAG IS REVERZIBILIS , azaz visszafordítható minden.

Harmadik:

Ebben az esetben már megjelennek elsõsorban a vastagbélben a nem kívánatos szöveti elváltozások, amely elõször polyp, majd egyre több a rákos sejt.

BÕRGYÓGYÁSZATI TÜNETEI:

A térdeken, az ülõ gumókon, de leginkább a könyökökön az alkarra is kiterjedõ, mély, megvastagodott, lilás szürkés erõsen repedezett, barázdált a bõr.

AZONNAL ONKOLÓGUS SZAKORVOSHOZ MENNI és TELJES BÉL VIZSGÁLATOT KÉRNI.

Mindezeket azért vetettem papírra, mert a BÕRGYÓGYÁSZATI elváltozásokat BÁRKI észreveheti, ha tudja, hogy hol, mit kell nem csak nézni, hanem látni is.

Azért publikálom ezt a dolgozatomat a lehetõ legszélesebb fórumokon, mert kötelességem erre az igen egyszerû módszerre felhívni a tisztelt Lakosság figyelmét., mert Hazánkban az egészségügy terén az onkológiai felvilágosító, megelõzõ teendõkre igen kevés a KONKRÉT figyelem felhívó módszer.

Bõvebben: www.beky-teremeszetgyogyaszat.hu honlapon a publikációk rovaton, ugyanott a forum ban, valamint személyre szóló tanácsadás a o6 26 571 138 telefonon kapható. Béky László Az AURA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ Igazgatója.