Vannak, akik lélekben elhatározzák, hogy fogyókúrázónak-de a test erõtlen, mert kell a jóllakottság érzés, ugyanis a gyomor és belek kitágultak- s a középbél egyik szakasza-neve éhbél- szintén jelzi a hiányt.

Más alaklommal valamely üresség jelentkezik a szervezetben-, ez lehet, elfáradás okozta energia hiány- s ez társul endogén opiát hiánnyal, azaz saját magunk által termelt boldogság hormon hiánnyal, lehet táplálék elsõsorban szénhidrát hiány-de, lehet, szeret hiány is- vagy a test és lélek bármely más hiánya-. Mindez éhség formájában nyilvánul, meg- aminek kompenzálása sokszor a farkasétvágyú falás- esetleg pár korty tömény szesz elfogyasztása. Mindezek nemhogy elõsegítenék a fogyókúrát-inkább, hizlalnak-, Hizlalnak, azért is- mert fõleg este kerül a szervezetbe a sok kalória, amit éjjel nem tud elégetni a test-mert, nyugszik.

Ilyen esetek számára dolgoztam ki azt a fogyókúrát, amely ugyan nem teljesen tudományos-mégis sikeres- nem terheli meg a lelket-sem az akaraterõre, sincs hatása, azt sem kínozza.
Élettanilag a Szentgyörgyi- Krebs ciklusra hagyatkozik, melynek értelmében, a közbülsõ anyagcserében egymásba képesek átalakulni a különféle tápanyagok- természetesen jelentõs transformációs veszteséggel-éppen ez a kulcs a terápiában- bármennyit ehet is az ember-negatív kalória mérlegbe, kerül.

Szükséges a kúra kiegészítése autogén tréninggel-, auto szuggesztív elemekkel is- Teljesen egyedül pucéran belenézni egy jó nagytükörbe és programozni a tudattalanba, hogy hány kilogrammosak és küllemileg milyenek szeretnénk lenni- ennek igen nagy hittel, és erõs akarattal kell történnie- s a tudattalanban lévõ program, elkezdi vezérelni a felszínes tudatot- s ez az anyagcserét.

Következõ elem az igen alapos rágás- a nyelv ízlelõ bimbói informatikai perifériái a központi idegrendszernek- s az ízlelõ bimbók az alapos rágás alatt felveszik a táplálék összetételének elementáljait- s ennek hatására, alakulnak az emésztõ nedvek s alakul ki az emésztõrendszer mikrobiológiai változata- Habzsolással, megbukik az egész rendszer.

A kúra lényege, hogy egy napon csak egyféle táplálékot veszünk magunkhoz- a táplálékok lehetõleg friss egészséges ha mód van rá bio környezetbõl, származzanak-, ha erre nincs mód, kapcsolódjék teljes méregtelenítéshez, pl HUMET R kúrához. , úgy hogy egyik nap ezt másik nap Béres Senior capsulát, vagy valamely ortho molekuláris komplexet fogyasszunk- Így a biológiailag aktív anyagok nem, kerülnek hiány állapotba- s nem, sérül a szervezet homeostasisa.

A végrehajtás tehát a következõ:

Hétfõ: gyümölcsnap/pl-alma-vagy kivi-vagy narancs, vagy körte/ csak egyféle lehet
Kedd: héjában sült vagy fõtt burgonya fahéjjal vagy köménymaggal-akár 4-5x is
Szerda: állati fehérje nap/ pl. grillcsirke bõre nélkül- vagy keménytojás/ bõven
Csütörtök: leveles zöld saláta lehetõleg keserû-citrommal tökmagolajjal egész nap enni
Péntek: kása nap /rizs, köles, hajdina, búza, árpa stb./ fahéjjal, ánizzsal, köménnyel
Szomba: gyümölcsnap-de nem ugyanaz, mint hétfõn.
Vasárnap: együtt a családdal-ami az asztalra kerül-de mértékletesen.

Várható következmények: átmeneti vércukorszint vagy vérnyomás leesése- ezt egy korty borral-szem, kockacukorral, nyalintásnyi mézzel kompenzálni kell.
Bõven kell, inni tiszta természetes vizet-hogy a kioldódó méreganyag jól kimosódjék a szervezetbõl. Várható az átmeneti pattanásosodás, rossz lehelet, lepedékes nyelv, büdös testszag erõs szagú vizelet- mindezeknek örülni kell-örülni az átmeneti lázas állapotnak is- Szükséges ezek kompenzálása, gyakori zuhanyozással.

A testsúlyváltozást naponta ugyanabban az órában ellenõrizni kell- a látható eredmény erõt ad a kúrához.
Az elért súly után még kell a kúrát folytatni további 2-3 kg súlycsökkenésig -mert a visszaállás után, megindul a súlynövekedés- s így lehet pont oda beállítani, ahová kívánjuk.
A kúra végeztével megváltozik a küllem, erõsödik a lélek, harmonikusabb lesz az egész szervezet- s az alapreguláció minden szinten harmonikusabbá, válik.

Budapest 2oo2 tavaszán: Béky László