Kolit találtak a kislányom vizeletében… aki l6 éves, s természetsen a szó fizikai értelmében még kislány. Állandó vizelési panaszokkal, felfázási tünetekkel, folyással járja a rendelõket. Most végre kitenyésztették, s megállapították, hogy koli baktérium van a hólyagban, azt is mondták, antibiotikumot kell adni, mert ha feljut a vesébe, ott nagy bajt okozhat. Kérem a segítségét, magyarázza el, hogy ez mitõl van, s merre van a megoldás… érkezett a levél Tolna megye egyik kis községébõl K. Sára Asszonytól.

Kedves jó Asszonyom!

Megtisztelõ bizalmát köszönöm. A szervezetünkben mintegy 4-5oo féle mikro organizmus él, s ezek, amennyiben minden rendben megy, akkor egymással egyensúlyban és békében élnek. Ez az állapot a szimbiozis, vagy eu biozis, amikor minden mikro szervezet végzi a feladatát, s ennek eredménye az egészséges anyagcsere. Vannak azonban olyan esetek, amikor ez a kényes egyensúly felborul, s geyes mikro szervezetek a mások kárára túlszaporodván, megbontják az egész szervezet haróniáját. Ezt az állapotot disbiosisnak, disbacteriosisnak nevezik, Ilyen eset többek közt, ha pl a belekben élõ coliform populáció, vagy egyes mycosis populációk/gombák/ túlszaporpdván, megzavarják az egész szervezet normális mûködését.

Az okok számosak lehetnek, Néhány a teljesség igénye nélkül- tartós testi-leki túlterheltség, amely eredményeképpen felborul a vegetatív idegrendszer szimpatikus-paraszimpatikus egyensúlya, s az emésztõrendszer tartósan energia vesztett állapotba kerülvén, zavart szenved a sav-lug egyensúly, s többek közt ok okozati szinten felborul az emésztõrendszer mikrobiológiai egyensulya is, s ez átterjedhet a nemi szervekte is., vagy tartós hideg inger hatására szintén egyensúly vesztés alakulhat kis, s ugyanez a vége. Itt kell megemlíteni a, hogy kislányokat meg kell tanítani, hogy székelés után hátrafelé töröljék ki magukat, mert ellenkezõ esetben önfertõzés alakulhat ki. Kialakulhat a fertõzés közös fürdõben, vagy közos WC-ben pl vissza fröccsenés által is.

Lehet a kialakult helyzet ugynevezett több gyökerû fertõzés, vagy állapotromlás, amikor a fentiek együttesen jelentkeznek.

A tünetek a kismedencei diskomfort érzéstõl kezdve a lázas állapoton át, a krónikuis vizelési ingerig sok mindennel jenentkezhetnek. Természetse, a szakorvosi ellátás, de ezt igen jól kiegészítik a természetes élet és gyógymódok.

Elsõ, hogy mindent ami édes, amiben fehér liszt, erõs fúszerek, kemikáliák, vagy más nyálhahártya iritálók avannak, azt az ételekbõl, italokból számûzni kell. Az étrend kifelyezetten lúgosító legyen, azaz gabonakásák, elsõsrorban köle, valamint leveles saláták ejedés gátlókkal izesítve, tökmag olajjal meglocsolva. Naponta bõségesen fogyasztandók a zeller, kapor, petrezselyem, pasztinák, lestyán zöldje, a zeller gumója, a petrezselyem gyökere.

A teákat a fekete áfonyalevél, zsurló, medveszõlõ, aranyvesszõ, körömvirág, pásztortáska, cickafark, apróbojtorján, csrab l:l arányú keverékébõl készítsúk, s legalább l,5 liter legyen a napi adag, de kortyolva, izesítés nélkül. lo-l2 nap után csak a zsurló, körömvirág, pásztortáska, cickafark, aranyvesszõ keverék marad, s még néhány napiog délután l-2 csésze medveszõlõ tea.

A hólyag fölé jó pár napig száraz korpafû pakolást tegyünk. Javasolt a jó meleg zsurló fõzetbõl az ülõfürdõ, s 4-5 liter teához tehetünk pár csepp teafa és garape fruit mag olajat is. A nem kívánatos mikroflóra szaporodását jól gátolja az Éden capsula, s javasolt az élõ mikroflóra kúraszerû fogyasztása is, s ezek részére a tejsavó por meleg vizes oldatának fogyasztása. A talpmasszázs, az intim tornák, az akupresszura, akupunktúra, a kristály fény terápia jól kiegészítik az alapterápiát.

A harmónikus makro mikroelem, vitamin, flavonoid és egyéb biológiailag aktiv anyagok ellátása a funkcionális élelmiszer kiegészítõkön keresztül ajánlatosak. Ezek közûl cél terápiának számítanak a tõzeg áfonya készitmények is. Szerettel üdvözlöm, s lányának jobbulást kívánok.

Béky László