A dimbes- dombos Tolna megye kis falujának jegyzõje írta a következõket:

Egész életemben mértékletesen éltem- soha semmit sem vittem túlzásba, de most itt a nyugdíjhatár megyéjén kiderült, idézem a leletet: hepato spleno megalia, diffus máj laesio, emelkedett máj enzim értlkek..még a leletet sem értem, nem hogy azt, hogy mit kéne csinálnom…megjegyzem, hogy kertemet, szõlõmet magam permetezem közel negyven éve, s van év, hogy 2o-25 ször is felkerül a permetezõ a hátamra…

Kedves jó Úram!

Megtisztelõ bizalmát köszönöm, s mindjárt szeretném megnyugtatni, hogy a eletei nem azt tükrözik, hogy valami nagy baj van, hanem azt, hogy megoldandó feladattal állunk szemben, azaz a következõ évtizedekben egy kissé másfelé kell a szekér rúdját fordítani.

Elsõ az étrend! Levelébõl tudom, hogy felesége igazi magyaros konyhát vezet, évente több disznót is vágnak. Kérem ezzel hagyjanak fel, s térjen át a tengeri halra és háztáji baromfira., reggelente hetente két háromszor a lágytojásra. Ez utóbbi igen fontos, mert jó felé mozdítja az epe elválasztást és ürülést.

Étrendjében a keserû leveles saláták kapjanak helyet, s amíg van bõven egyen pitypanglevél, virág és virágszár salátát. Pici tökmag olajjal, citrommal kíváló.

Igya az alábbi teakeveréket: citromfû, orbáncfû, homoki gyopár, apróbojtorján, cickafark,,körömvirág, benedekfû l:l arányú keveréke- ez az egyik 5o %, a másik 5o%pedig a katángkóró. Ebbõl a teából legalább l,5 litert igyék meg.

Keverjen össze mária tövis mag olajat, homoktövis mag olajat, lenmag olajat, szólõmag oalajat, ligetszépe mag olajat egyenlõ arányban és minden étkezés elött 1o perccel vegyen be ebbõl egy kiskanálnyit .

Ebéd elött vegyen be egy articsóka capsulát.

Daráljon meg mária tövis magot, keverje össze frissen darált mária tövis maggal, s esténként egy lapos mokkás kanállal vegyen be belõle, legalább két hónapig.

Éjjelre tegyen a máj tájékra vagy száraz meleg törülközõbõl pakolást, vagy zsurló fõzetbõl párakötést. Próbálja ki mindkettõt, s utána amelyiket éppen kívánja, azt válassza.

Legalább két hónapig végezzen Humet R kúrát, segít a toxicus nehéz fémek kivezetésében, s ezt segítse elõ valamely homeopatikummal is.

Külön felhívom a figyelmét arra, le ne fogyjon, eszébe ne jusson hosszabb böjöket csinálni, mert az évtizedek alatt fel gyülemlett permetszerek hirtelen szabadulnának fel, s a vérárammal az agyba, vesébe, májba jutva hihetetlen bajokat okozhatnak.

Lassan, de biztosan haladva messzebb érünk, mint kapkodva. Kérem, hogy jó ideig ne permerezzen!!!

S ha mindezeket végig csinálta, s eltelt jó két három hónap, s leletei máj jók, akkor, de csak akkor jöhet a böjtös máj tisztítás.

Ennek menete: két három napig csak a teát és maga készítette alma levet igyék. Harmadnap estefelé l.5-l.5 dl oliva olajat és friss citromlevet kb 2 óra alatt váltogatva mokkás kanalankén egyen meg, majd feküdjék le és aludjon el. A másnapi székletben bõségesen található egy sor olyan anyag, ami a máj mûködését terhelte.

Köszönöm, hogy meghallgatott.

Béky László Az AURA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ Igazgatója.