A cellulitisz krónikus degeneratív megbetegedés, amely elsõsorban a hölgyeknél fejlõdik ki, s megváltoztatja a comb és popsi formáját.

Kórtanilag a bõr alatti kötõszövet és a zsírszövet kóros elfajulásáról beszélünk, amely a bõr felületén rücskös elváltozásokat eredményez, s innen a neve is: narancsbõrûség.

Számtalan módszert ismerünk az állapot jobbítására, de egyet sem, amely a kialakulást a valódi ok okozati oldalról közelítené meg.

A kialakult helyzet a lélek betegsége, amely orvosi nyelven latinul: psicho-neuro- endokrinológiai elváltozást jelent, magyarra lefordítva: lélek, vegetatív idegrendszer-bvelsõ elváltozású mirigyrendszer, s végül a jelenség a fizikai test nem kívánatos elváltozását hozza magával.

Hogy megértsük a lényeget, minden betegség elébb lelki szinten jelentkezik, azaz nagyobb a testre és a lélekre nehezedõ súly, mint a teherbíró képesség.

A lelki terhekre a szervezet vegetatív idegrendszere az állandó megfelelési , válaszadó állapot fenntartásával reagál, s ez lényegesen több energiát von el a szervezetbõl, mint amennyi rendelkezésre áll. A szervezet állandóan stressz alatt áll, nincs megfelelõ pihenés éjjel, nem jut elég idõ sportolásra, vagy egyéb kikapcsolódásra,. Napközben normális étkezésre sem fut idõ- az elmaradt reggelirõl nem is beszélve, estére oly mértékben kiürülnek a szervezet készletei, hogy csillapítatlan éhség érzet jelentkezik, s ezt csak a szükségesnél jóval több élelmiszer elfogyasztása kompenzálja.

Az állandó ûzött vad állapot, az erõn felûl végzett megfelelés mindenütt, kialakítja elõször a krónikus fáradság syndrómát, majd ezt követi a vese gyöngeség, fázékonyság, lelki zavarok, kialakul az irritábilis bél syndróma is. Puffadás, gázosodás, szorulás, hasmenés, szárazbõrûség fõleg a lábszárakon, narancsbõrüség a combokon, s mintegy 14o-15o féle egyéb tünetet ismerünk, ki ki ott betegszik meg, ahol önmagához képest a gyönge pontjai vannak.

Több ezer betegen történt megfigyelés alapján ismertetem, hogy az úgynevezett analóg területek összefüggései alapján a lábszárak és az alkar a fel és leszálló vastagbéllel, a combok a haránt vastagbéllel vannak kapcsolatban. Tehát a lélek görcsei az idegrendszeren keresztül a vastagbél mûködési zavaraiban jelentkeznek, ennek analóg területei a lábszárakon szárazbõrüségben, a combokon narancsbõr formában jelenkeznek.

Nézzük ezek után az oki terápia lényegét!

Embrionális állapotban a megtermékenyített pete fejlõdési szakaszaiban ismerjük a bélcsíra stádiumot. Itt három csíra lemezt különböztetünk meg. A külsõ csiralemezbõl alakul ki az idegrendszer és a bõr. Ez a kapcsolat aztán egész életünkben fennmarad…

Ismerjük, hogy a fínom, lágy simításnak milyen megnyugtató hatása van az idegrendszerre, s ezen keresztül az egész szervezetre. A Farma cell alsó és felsõ viselete ezt a kellemes lágy érintést, s ezzel járó állandó igen finom masszázst az anyag különleges szerkezete alapján éri el.

Élettanból tudjuk, hogy a finom ingerek stimuláló hatásuak. Ezek a finom ingerek tehát javítják a hajszáleres és vénás, valamint a nyirok keringést. Hatnak a bõr alatti ugynevezett laza rostos kötõszövet állapotára, ezen keresztül a szervezet belsõ energetikai, informatikai állapotára is.

Ezek eredményeképpen általános jó közérzet alakul ki, csökkennek a lelki feszültség okozat hinyállapotok, kevésbé alakul ki az esti falánkság tünet együttes, javul az egész szervezet alapregulációja.

A tartós eredmény elérése céljából azonban szükséges a helyes étrendre való áttérés, s javasolt a napi rendszeres , célzott testmozgás bevezetése is.Mindezek eredményeképpen a nem kívánatos többletsúly és a narancsbõr tünet együttes is jó irányba mozdulhat el.

Összegezve, mint minden betegség, a narancsbõrüség is a lélek elsõdleges terheinek, a vegetatív iderendszeren keresztül , a vastagbél mûködési zavarán át a combokon jelentkezõ elváltozása, ami a zsírszövet és a bõr alatti kötõszövet elfajulása eredményeként a kérdéses tüneteket perodukálja.

Akii megérti ezt az összefüggést, s a terápiát ezek ismeretében hajtja végre, az megérti, hogy a Farma cell rendszer fínom masszázs perogramja a bõr alatti kötõszövetben lévõ idegrendszeri végpontokra gyakorolt hatása révén, hogyan segíti a vegetatív igerendszer teherbíró képességének javítását, a hajszáleres , vénás, valamint nyirok keringés javításával az egész szervezet harmónikusabb mûködését.

Béky László