Mindkét oldalon az alsó állkapcsom alatt, úgy középtájon jó babnyi keménységet találtam. Az orvos megvizsgált, rtg felvétel is készült, s ennek alapján azt mondta, hogy nyálkõ és hogy ki kell operálni.

Én meg azt mondtam, hogy akkor lássak bicskát, amikor a hátam közepét.

Tud-e a természetgyógyász valamit segíteni?


Kedves jó Uram!

Megtisztelõ bizalmát köszönöm.

Nagyon nagy hiba, hogy nem fogad szót kezelõorvosának. A nyálkõ, ugyanis elzárva a nyál útját, rontja a szájüregi elõemésztési folyamatokat, valamint állandó gyulladásos folyamatok okozója. Mint tartós irritáció pedig, amennyiben a genetikai hajlam is megvan és egyéb külsõ tényezõk is összejátszanak, akár rosszindulatú elváltozások kiinduló pontja is lehet.

A nyálkõ, amely már ekkorára nõt, magától nem fog felszívódni, sem feloldva eltávozni.

A természetgyógyászat ebben az esetben is elsõsorban a megelõzést illetõen hatásos, a már kialakult kövektõl megszabadítani csakis a szakorvos tudja.

Elsõ tanácsom, tehát mindenképpen az, hogy ne makacskodjon tovább, s vesse alá magát annak az igazán nem komoly beavatkozásnak, amelyet a nyálkõ eltávolítása jelent. Ez azonban valóban csak az elsõ lépést jelenti, mert amennyiben nem változtat életmódján, számíthat arra, hogy nemsokára ismét babszem nagyságú duzzanatot tapogathat az álla alatt.

A természetgyógyásznak itt van óriási jelentõsége, hiszen a megfelelõ tanácsokat követve nemcsak a kellemetlen nyálkõ lerakódást elõzheti meg, hanem egy sor más olyan betegséget is, amely az egészségtelenül élõkre “leselkedik”.

Elsõ a már számtalanszor elmondott, szénhidráttól és minden állati fehérjétõl mentes, rostban és élõ élelmiszerekben gazdag étrend.

Állati fehérjébõl azonban az olajos tengeri hal és a tojás fogyasztható,

Ha valaha szükség volt, akkor most sokszorosan szükségeltetik az alapos rágás, tehát nyállá kell rágni minden falatot.

Reggel legalább 30 percig végezzen úgynevezett olajrágást, mégpedig erõsen összeszorított fogakkal, s az olaj a következõ keverék legyen: olívaolaj, napraforgómag olaj, tökmagolaj, retekmagolaj, köménymagolaj, zsázsaolaj /nem zsálya !!!/ 1:1 arányú keveréke.

Ebbõl egy jó nagy kanálnyi az adag.

Napközben a nyelve alá mindkét oldalon tegyen vékony szelet feketeretket.

Ezt naponta többször cserélje. Az arcára a kérdéses területre egyik éjjel fekete retek szeleteket, másik éjjel zsurló fõzet párakötést tegyen.

A retekbõl elõször csak próba kötést alkalmazzon, mert egyedi érzékenység kialakulhat, ami erõs bõrgyulladással járhat.

Végül rendszeresen igya a következõ teakeveréket: apróbojtorján, iglicegyökér, lapugyökér, bodzagyökér, homoki szalma gyopár, zsurló.

A zsurlót külön fõzze meg, legalább 10 percig, apró lángon zuborgatva, a többi 1:1 arányú forrázat.

A két alkotó részt össze öntve használja a következõ képpen:

A teát fogyasztáskor alaposan zubogtassa meg a szájában, majd lassan nyelje le.

A leszûrt sûrûjét pár órára felkötheti a kérdéses helyre.

A harmonikus vitamin-, makro-, mikroelem ellátásról, talpmasszázsról, speciális akupunktúráról se feledkezzék meg, ezek is a kezelés fontos alkotórészei.

Szeretettel Béky László