T/.Szerkesztõség! Ezév juliusi számukban a candidiasissal kapcsolatban a 22-23-ik oldalon dr.ki jelzéssel érdekes cikket közölnek. magam aki több ezer candidiasisos beteg gyógyulását irányitottam, s a candida team létrehozója is vagyok a cikkel kapcsolatban szeretném néhány dodlogban véleményemet közzétenni.

Végzetes szakmai hiba a szerzõ azon állitása, hogy a nystatinra nincs resistencia. Saját rendelõi tapsztalataim szerint számtalan esetben kialakult a teljes mycológiai készítmény sorral szemben a totális resistencia. Évekig szedték a nystatint, mycosistet, s állapotuk sokkal rosszabb volt, mint a kúra elején. meggyõzõdésem és ezt az emberiség az elmúlt 5o évben az antibiotikumokkal bizonyította, hogy a Természet ellen nem lehet kivont karddal hadakozni, mert a Természet erõsebb, varabilisebb.A Mikroszervezetek elébb az anyagcsere tipusukat, majd a genetikai struktúrájukat változtatják meg.

Saját rendelõi tapsztalatom szerint a candidiasisnak mintegy 15o féle megbetegítési symptómája van.Az általános emésztõszervi discomfort állapottól, az idegrendszeri, viselkedési, érzékszervi, bõrgyógyászati, mozgászservi, érzékszervi, központi idegrendszeri, urogenitális, légzõszervi és allergológiai, szájüregi, szív és érrendszeri, bõrgyógyászati stb-stb tünetek formájában. Vannak mindenkinél jelentkezõ alap illetve általános és egyedi speciális tünetek. Egy a lényeg . a mikrobiológiai simbiosisi disbiosissá alakul, s ez rossz a szervezet barát mikroszervezeteknek, az embernek, de jó a candida törzseknek,

Ezt az ellentétet kell feloldani, de a Természet rendjének útmutatása alapján, nem Hûbele Balázs módjára, ugyanis a candidiasis is jelzés a Teremtõtõl, hogy rossz úton járunk!

Mi a kérdés tehát? Gógyítás gyógyszerrel, tünetmentesítés kombinált módszerekkel, vagy a harmónia feltételeinek megteremtése, hogy kis rásegítéssel, a rend magától helyre álljék? A válasz egyértelmüen az utóbbit veszi elsõ helyre. Nem a gyógyszerek ellen szólok, hanem az észnélküli gyógyszerezésrõl, amit nem elõz meg a komplex életmód változtatás materiális, energetikai és informatikai szionten.

A terûápia mindig egyedi. egyszeri és megismételhetetlen- egyszerre szól az exogén és endogén mycológiai populációhoz, s pont ez a szép a feladatban, hogy egyszerre kell megoldani az aerob, a sub aerob és az anaerob körülmények közt élõ gombatörzsek harci kedvének elvételét, hogy ne agresszíven viszont válaszként egyre aktívabb geno és feno tipusos egyedeket hozzanak léátre, hanem végre ismét az eredeti egészséges szervezetben lévõ populációt képviseljék, s adják vissza a helyet a humanofil mikroszervezeteknek.

Elsõ a diéta. köleskása, leveles nyers zöld saláták tökmag olajjal, citrommal, zöldségleves leve, pirpsbarnára pirított Öko 1o Õsi erõ tönköly kenyér/ ez az egyetlen kovászos-élesztõs termék, ami fogyasztható-de pirítva,azaz inaktiválva a gombákat/ Tilos minden ami édes és édes ízû, beleértve a gyümölcsöket is, s tilos minden ami erjesztéssel készült. Az elsõ hetekben állati fehérje sem fogyasztható-pl yoghurt és kefir sem. A harmadik héttõl kezdve, amikor a széklet már tökéletes reggelire tojást, majd estére párolt halat is fogyaszthatunk.

Fontos, hogy az erjedésgátlók mindég szerepeljenek az étlapon: kakukkfû, bazsalikom, rozmaring,majoranna, szurokfû, kömény, ánizsmag, szegfüszeg, zellerzöld, kaporzöld, petrezselyemzöld, piros édes nemes paprika, stb.

Alaptea: kakukkfû, diólevél, bazsalikom, cickafark, apróbojtorján,körömvirág, s hugyivarszeri panaszoknál medveszõlõ, a lélek békéje miatt citromfû és orbáncû.

A toxicus nehézfémek kivezetése kötelezõ makro módszerrel, valamint iso és homeo páthiával.

Az immunrendszer erõsítésében a vitamin, makro-mikro elem készítményeknek kiemelkedõ a szerepük.A teljesség igénye nélkül: Béres készítmények, ashaninka macskakarom, homoktövis család, kasvirág készítmények, beta karotin, C vitamin, E vitamin, zink és szelén, zeolit bázisu transdermális fürdõk, olajlevél készítmnyek, valamint a humanofil mikroorganizmusok visszatelepítésére pl a Protexin család.

Igen fontos a hasmasszázs, azaz a kismedencei energetikai rendterápia elõsegítése, az abdominális immunológiai szempontok figyelembevételével.

Talán a legfontosabb a fentiek mellett a nõgyógyászati folyamatos kontroll, mert a bakteriális és mycolgiai fertõzések mellet sajnos igen gyakran elõfordul a HPV/human papilloma virus/ infekció, s ennek egyes törzsei a cervix nem kivánatos elváltozásait elõsegítik.

Tehát-szakmai tapasztalataim alapján- nem a gombák ellen kell harcolni gyógyszerrel, hanem komplex életmódváltással megteremteni a feltételét annak, hogy mind a 4-5oo féle mikroorganizmus egymással és a gazdaszervezettel is békességben éljen. Ez pedig hosszú hónapok, évek munkájának eredménye.

Emlékezzünk mindnyájunk tanítójára Szabó Lajos atyára:

A TERMÉSZET LASSAN DE BIZTOSAN GYÓGYÍT, HA HISZÜNK BENNE ÉS HAGYJUK.

Béky László, 2002. június.