Évek óta figyelem a különféle vitiligóban szenvedõ betegek terápiás protokolljait, amelyek a különféle solar terápiáktól a csoda kenõcsökön át a steroid kúrákig sok minden fel ölelnek, s megállapítható, hogy hatásuk nem éri el a kívánt színvonalat.

Nézzük meg elõször a kór magyar nevét!

PIGMENT HIÁNY, amely elõször lokális, majd diffúz, késõbb systemás, egész testre kiterjedõ is lehet.

Azaz elõször kis helyen jelentkezik, majd terjed és végül az egész test felületen is kialakulhat. Bár ez utóbbi igen ritka jelenség.

Az orvostudomány igen helytelenül ezt a kórképet pigment hiánynak nevezi !!!

Szó sincs pigment hiányról !!!

Ha alaposan megtekintjük a világos foltokat, jól látható, hogy a világos foltok peremén a bõr jóval barnább, mint az egyéb területeken észlelhetõ.

A tudomány eddig a pigment vándorlás vertikális formáit bizonyította.

Megfigyeléseim alapján a vertikális vándorlás mellett a horizontális vándorlás is verifikálható !!!

Hasonló megfigyelést tapasztaltam, vastagbél tumoros állapot esetében, a könyökökön lévõ lilás szürkés vastag érdes bõrfelület mellett, a kézfejeken jelentkezett a pigment hiány !!!

Gyakori kórkép a vitiligo és a psoriasis együttes jelenléte, ami teóriám valódiságát bizonyítja.

Helyesebb lenne tehát a kórt pigment átrendezõdésnek nevezni, ugyanis egyes helyeken valóban jelentkezik a pigment hiány, más helyeken, a pigment mentes helyek határán pedig, fel van dúsulva a festék anyag, , tehát jóval barnább, mint a normális bõrszín.

Közel ezer vitiligós kórrajzát elemeztem és beszéltem a vitiligósok egyesületének képviselõivel, elemeztem honlapjukat.

Ebbõl egyértelmûen megállapítható, hogy az orvostudomány a kórismét és a terápiát is, szerte a világon /eddigi ismereteim szerint / teljesen hamisan értelmezi és alkalmazza.

Nézzük meg, honnan indul a pigment hiány !!!

Elsõnek vagy a szemek körül, vagy a jobb kézfejen, ujjakon jelentkeznek a tünetek.

Innen aztán terjed a karokra, lábszárakra, könyökökre, térdekre, vagy állcsúcsra.

Ezt követi a combok, a genitáliák és a kismedence, majd az egész testfelszín egyre növekvõ kivilágosodása.

Természetesen van más terjedési irány is, de ez a nagy számok törvénye alapján a jellemzõ átlag.

Ahhoz, hogy ezt megértsük, ismerni kell a makro-mikro rendszeri analógiák összefüggéseit.

Ezeket a törvényszerûségeket évtizedek óta vizsgálom, elemzem.

Az elsõ tapasztalatokat még az 198o-as években írtam le, a krónikus fekélyes vastagbél gyulladás és a szárazbõrûség különbözõ összefüggései kapcsán.

A Teremetõ úgy alkotott meg minket, hogy az egész szervezet, mind morfológiailag, mind pedig funkciónálisan a makro és mikro rendszerek terén tökéletes összefüggést mutat.

Tehát minden szervünknek, szervrendszerünknek megvan az úgymond tükörképe.

Mikroformációk a teljesség igénye nélkül:

Hajas fejbõr, azaz a skalp, homlok, irisz, fül, orr, ajkak, nyelv, kemény és lágy szájpad, retro moláris terület, odonton, kézfejek, lábfejek, has, hát, mellkas, genitáliák.

A kézen is mintegy 10 ismert nagyobb, s számtalan kevésbé ismert rendszert különböztetünk meg.

Maga az arc is önálló mikro rendszer.

A homlok, a lélek és a vastagbél analóg területe, a szemöldökök a vastagbél máj és lépkanyarját jelentik, a szemöldökök közti mély ráncok a máj mûködés tükre, a szem körül a vese mûködését érzékeljük, a járomcsont a tüdõ, mikrorendszeri megfelelõje. Az orrnyereg a gerinc, az orr csúcs a szív, az orrszárnyak a vastagbél, az ajkak, a vékonybél, a szájzugok a vastagbél, máj és lépkanyar, az állcsúcs a kismedence, a genitáliák analóg területei. Az állkapocs vastagbél, a lágyarcgödör a vékonybél analóg területei.

Ezeknek az analóg területeknek igen fontos kórrajz funkciójuk van, mert pontosan megmutatják, hogy a belsõ szervekben van az a funkcionális és morfológiai elváltozás, amely az egész szervezet összehangolt mûködésének elsõdleges akadálya.

A jobb kézfej, az ujjak, a tenyér a hasi immunológiai összefüggésekben a vakbél és az ileo coecalis terület területének diszharmóniáját jelenti.

Ismert, hogy immunológiai szempontból a mellbimbók alatti terület egészen a kismedencéig bezárólag az immunrendszer mintegy két harmadát jelentik.

Gondoljunk csak a lágyéki és bélfodri nyirok rendszerekre, s az egész emésztõ rendszer belsõ nyálka hártyájára.

A térd és könyök jobb oldalon a vastagbél májkanyar, baloldalon a lépkanyar analóg területe. Az alkar és lábszár jobboldalt a felszálló, baloldalt a leszálló vastagbél területe, A felkar és a combok a haránt vastagbéllel analógok.

Nézzük meg ezután a kivilágosodási sorrendet!!!

Egyértelmû tehát, hogy a kivilágosodási sorrend az adaptációért felelõs vese mellékvese mikrorendszernél kezdõdnek, majd az ATP hiány miatt az emésztõ rendszer teljes területén folytatódnak.

Korábbi cikkeimben már sokszor utaltam arra, hogy a léleknek van teste, nem fordítva, s a lélek és a fizikai test közt a kapcsolatot a vegetatív idegrendszer szimpatikus-paraszimpatikus formája tartja össze, s ennek szorosan kapcsolódó következménye az adaptáció és, a stressz is.

A mély lélektani feltáró beszélgetések mindég bizonyítják vagy a kimerültséget, vagy a hirtelen sors csapás szerû stresszort, vagy ezek valamilyen változatát.

Tehát térd, könyök, lábszár, alkar, szájzugok, ajkak körül, majd combokon s innen terjed bárhová, ahol genetikailag a gyönge pontok találhatóak.

Amíg ezeket az analógiai jelzéseket OK-i szinten nem értjük meg, az alkalmazott terápia még tünetinek sem mondható, s az oki terápiával köszönõ viszonyban sincs.

Ezek ott vannak mind a tudattalanban, mind a felszínes tudatban.

Természetesen ezek a kór okok át meg átfedhetik egymást.

A hagyományos kínai orvoslásba ezt üres tûz állapotnak nevezzük.

Ekkor általában hideg a láb, gyakori a vizelési inger, gyakori az ásítozás, a koncentrációs zavar, romlik a rövid távú memória. Ismeretlen okú bûn tudat is kialakulhat !!!

A vitiligós szégyenli az arcát, testét, s ez további mentális retardációt eredményezhet, s kialakul az ördögi kör, s a kór egyre gyorsul.

Mi ezek után a megoldás!

Mint minden krónikus degeneratív betegségben elsõ a mentális zavarok pastorálása.

Amíg a tudattalanban és a felszínes tudatban nincs rend, amíg a félelem a bûntudat, a bizonytalanság az úr, nem tudunk egy lépést sem elõre menni.

Ezt követi az emésztõ rendszerben a mikrobiológiai rend helyretétele, a z emésztõrendszerben a gyulladásos folyamatok gyógyítása, majd a hasi és az egész szervezet immunrendszerének HARMONIZÁLÁSA.

Nem gyöngítés, nem erõsítés, harmonizálás.

Ez azt jelenti., hogy a gócmentesítés eredményeképpen az immunrendszer önmagára talál és pont úgy mûködik ahogy kell.

Igen fontos a fogakból az amalgám tömések lassú, méregtelenítés melletti eltávolítása.

Szükséges továbbá a sav-lúg egyensúly megteremtése, a szabadgyökök megkötése, a vörös vértestek pénztekercs állapotának megszüntetése, a sejtszintû oxigén ellátás harmonizálása, a máj és az egész szervezet méregtelenítése, a az elektro-smog és geopátia felszámolása, harmonikus biotér kialakítása.

Mindezekhez célzott étrend, személyre szóló funkcionális élelmiszer kiegészítõk adagolása, a tudattalan és a felszínes tudat cél orientált programozása nélkülözhetetlen.

Szükséges az energetikai háztartás harmonizálása mikro és makro rendszeri terápiák sokaságával, amely lehet fizioterápia, akupunktúra, masszázsok, s minden, ami a természet rendjét elõsegíti.

Összegezve!

Mint minden krónikus degeneratív betegséget, így a vitiligót sem lehet gyógyítani, teljesen értelmetlen a tüneteket valamely trükkös módszerrel el mismásolni, hanem a reverzibilitás határain belül meg kell teremteni az öngyógyulás feltételeit, s a többit megoldja a Természet !

Bõvebben információ a www.beky-termeszetgyogyaszat.hu honlapon és a o6 26 571 138 sz telefonon kapható.

Béky László Az AURA Természetgyógyászati Gyógyító és Oktató Központ Igazgatója.