VNTV Online Fesztivál

Visszatérés az élethez való alázathoz

2020 május 9

 

Idén sem maradhat el a rendezvényünk! A rendkívüli helyzetre való tekintettel és mindenki biztonsága érdekében, 2020. május 9-én, online módon fogjuk megrendezni az 5. VNTV Fesztiválunkat és a 34. Kombucha Napot, ahová minden kedves érdeklődőt nagy szeretettel várunk! Előadóink, mint minden alkalommal, időtől, tértől, korlátozásoktól függetlenül, most is tiszta szívvel, nagy lelkesedéssel, odaadó szeretettel vállalták az előadásuk on-line formáját.

A VNTV Online Fesztivál rendezvény mottója: Visszatérés az élethez való alázathoz

 

Megállt életünk filmje. Kimerevedett a kép. Műsorszünet van. Mit mutat neked ez a kép? Teljes a filmszakadás, vagy épp csak egy kis megálló, hogy jobban lásd, hol vagyunk és merre tartunk?

Hazazavartak most minket, hogy gondolkodjunk el egy kicsit a dolgokon. Az életünkön. Magunkon. Egymáson.

 

  • Ki az, aki valójában irányítja az életünket?
  • Mi emberek, lehetünk-e nagyobbak, többek, okosabbak, szebbek az Életnél?
  • Tudhat-e többet a csekély emberi értelmünk a végtelen Tudatnál?
  • Tud-e szebbet, jobbat teremteni az ember Istennél?
  • Tudja-e bármely irányítóhatalom jobban szervezni, rendezni alakítani a dolgokat az Univerzumnál?
  • Tökéletesebb-e egy ember, aki testben, korlátozott értelemmel, személyként, aki isteni lénynek még képzelni sem meri magát, mint az Egyetlen, igaz, élő Isten, akinek minden emberi lény a csodálatos, egyedi, páratlan és megismételhetetlen tapasztalati formája, élete pedig magának Istennek az eleven, tiszta tükröződése?

 

Egy icipici láthatatlan vírus, nem kellett több, hogy ez az önmagáról oly sokat és nagyot gondoló emberi képződmény térdre kényszerüljön. A térdelés pedig az alázat szimbóluma. Alázat az Élet előtt. Alázat Isten előtt. Alázat isteni mivoltunk előtt.

 

A vírus, mint egy lehetőség arra, hogy felismerődhessen végre igaz, tiszta természetünk, felbecsülhetetlen szolgálat az emberiség számára. Amikor ennek vége, az egészségügyi maszkkal együtt most talán minden álarc lehull…

 

Az univerzumunkat egyetlen erő tartja össze a szeretet. A vírus okozta szeparáció és elkülönülés egy olyan isteni útmutatás, amit ez alkalommal senki sem hagyhat figyelmen kívül.

 

Mindenkit nagy szeretettel várunk a VNTV Facebook oldalán, 2020. május 9-én:

 

https://www.facebook.com/vivanaturatv/

 

Ez alkalommal az alábbi programmal szeretnénk Önöknek, Nektek kedveskedni:

_________________________________________________________________________________

VNTV Online Fesztivál program:

10:00 Béky László: Mit árul el a bőrünk a belső szerveink működéséről?

Mit üzennek nekünk a betegségeink? A szervezet jelzőrendszere mindig figyelmeztet, vagy segítségért kiált, ha nem vagyunk harmóniában a környezetünkkel, a természettel, a lelkünkkel. A legtöbb rendellenesség hátterében mentális zavarok, pszichoszomatikus tényezők állnak, ami gyakran lelki összeomláshoz vezet. Ha valaki nem tudja megemészteni az életét, az ételét, annak mindig van valami oka. Ne hagyjuk, hogy a külső stresszre elmenjen az összes energiánk, az önfenntartásunkra pedig már nem marad semmi erőnk.

 

__________________________________________________________________________________

11:00     Jakab István és Horányi Ágnes: Pizzarendelés egy új világban

Ahhoz hogy eldöntsük, hogy milyen világ legyen, határozott elképzelésünknek kell lenni, el kell készíteni ennek a morfogenetikus lenyomatát, hogy stabil idegpályákon fusson a program gondolataink közt. Beírjuk a feketedobozba, és innentől kezdve lehetséges, hogy az a világ jöjjön el, amiről valóban álmodtunk. A pizza-alap nem más, mint egy szeretetteljes, emberbarát, Földanyabarát, békés természeti lény. Az 1.0-ás Istenembert szeretnénk újból feléleszteni. Fontosnak tartjuk, hogy a pizzafeltételek is meg legyenek konkrétan határozva. Mire gondolunk?

Minden adósságot töröljenek el, legyen egy új pénzügyi és gazdasági rendszer, ami nem a kamatra épül, nem a GDP-re épül, hanem az emberiség boldogságát és szellemi tudati fejlődését célozza. Olyan egészségügyi rendszert akarunk, ahol a cél a gyógyulás, nem a gyógyszergyárak profitjának hosszútávú biztosítása. Tűnjenek el a politikusok a színtérről, akik csak a korrupció melegágyai. Tűnjenek el azok a vallások, amelyek kiváltságokat akarnak biztosítani híveiknek, az emberiség össznépességének kárára. Az én Istenem világvallását szeretnénk elterjeszteni, aminek egyetlen egy jelszava van: Istenem bennünk van országod, mert egyek vagyunk a szeretetben.

__________________________________________________________________________________

12:00 Hungaro Zenekar: Pénzfolyó

„2013-ban fogtunk bele egy igencsak újszerű színházi zenés előadásba, ahol a mai világról szóló nehéz elemzések és az erről szóló nagyon is könnyű, merész dalok egymás után, egymást erősítve szólaltak meg.

Az Újszínházban, itthon és külföldön lezajlott előadásokon kialakult egy sajátos stílus.

A műsor legfrissebb változatát most megpróbáljuk teljes terjedelemben karantén előadásként bemutatni, egy énekes előadóval a LED fal előtt.

Reméljük így is tetszik majd!”

Hungaro Zk.

__________________________________________________________________________________

13:00     Kassai Lajos: Fától az erdőt, erdőtől a fát

Az ember nem repült, hanem zuhant. Nem volt messze a becsapódás, és ha nem változunk, akkor nem is fogjuk megúszni. Hol van ma az emberekben az önfegyelem, a felelősségtudat? Milyenné váltak a viszonyaink egymással, a környezettel és a Mindenhatóval?

A mai modern ember eltunyult, nem mozog, elkényelmesedett, semmi és senki nem érdekli az igényeinek kielégülésén kívül. Készen kap mindent, egyre kevésbé kell megküzdenie bármiért. A komfortzóna drasztikusan felerősödött, és ahhoz, hogy bármi fejlődjön, bármi mozduljon, rendeződjön, ahhoz bizony ki kellene abból jönni. A természetes, valódi értékek közben észrevétlenül kikopnak a világunkból.

Miért van fontos szerepe és felelőssége a közösségeknek? Hogyan nőnek fel gyermekeink, miféle példával szolgálunk a számukra?

__________________________________________________________________________________

14:00     Géczy Gábor: Minek jött el az ideje?

Vírust kell irtani, vagy országot kell építeni? Más történet kezdődik most. Nemcsak a felszínen változtak most meg a dolgok. Vége van az alvásnak, a társadalmi félbódult állapotnak. Az igazi hit helyett azt hitték el az emberek, amivel megetették őket. Ez azonban ettől függetlenül mindenkinek az egyéni felelőssége.

Minden Istentől ered, még a vírus is. A vírus is és az ember is egyazon isteni rendben tölti be a szerepét. A vírus természete nem a pusztítás, hanem a változás irányába való terelés. Milyen változásoknak kellett már mindenképpen megtörténni az emberek életében?

Az önellátás, az önszerveződés, a szakrális és szeretetközösségek nem újkeletű dolgok és jól is vizsgáznak most, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire vagy a környezetnek kiszolgáltatva!

__________________________________________________________________________________

15:00     Kriston Andrea: A járvány pozitív hatásai az intimitásunkra

Bár időnk most talán több van magunkra, mint eddig, de a mozgásterünk erősen korlátozott. Sok mindenben segíthetjük egymást, vagy éppen megnehezíthetjük a megváltozott helyzet elviselését. Egyszerre jelenik most meg a kényszerű összezártság és az elkülönülés.

Mindenki szembesül most a saját egyéni, családi és a tágabb értelemben vett közösségi életével, és ez a helyzet akár egy nagyszerű lehetőség is lehet arra, hogy felismerjük, átértékeljük és újragondoljuk a kapcsolatainkat.

Emberi viszonyaink most a felszínre hozhatnak olyan dolgokat, amiket eddig elrejtettünk magunkban, amikkel nem mertünk, nem akartunk, vagy nem tudtunk szembenézni. Az intimitás most jobban előtérbe kerül, mint bármikor, és most nem tudunk hová menekülni önmagunk és a másik elől, ahogy azt esetleg eddig tettük.

Nézzük meg, hogy miért fontos ez, hogy egyáltalán mit jelent, és hogyan segíthet ez a helyzet az esetlegesen – akár észrevétlenül – sérült intimitásunk egészségének helyreállításában, az intimitás tiszta megélésében egyéni szinten, és hogyan tud ez kihatni a közösségi életünkre! Hogyan tudjuk a legjobbat kihozni ebből a helyzetből?

__________________________________________________________________________________

16:00     Hatvani Galina: Kör közepén állok

Most még jobban oda kell figyelni a táplálkozásunkra. Az emberek viselkedése vészhelyzetben a végleteket mutatja. Sok helyen most még nagyobb a túlevés, mint bármikor, valahol meg sajnos megjelenik az éhezés. Nagyon fontos, hogy kellő tudatossággal és figyelemmel illessük a szervezetünket, ami az élet hordozója. Lehetőség van a szervezet tisztítására, és odafigyelhetünk, hogy hol szerezzük be az étkeink alapanyagait.

A jelenlegi helyzet kiválóan mutatja, hogy csodálatos közösségek vannak és újabbak jönnek létre sorban, akikben koncentrálódik a tudás, a tiszta információk, és csodálatos, életszerű receptekkel, iskolákkal segítik a közösség tagjait. Most van itt a lehetőség ezen közösségek tudatos megalakítására, hogy felismerjük a valódi szükségleteinket, a saját termékeink, terméseink kiválóságát, minőségét, és azok fogyasztásának elsődlegességét.

__________________________________________________________________________________

17:00     Dienes István: Már most is ebben a világban élhetnénk…

Milyen kiaknázatlan lehetőségek vannak már most is a számunkra itt, ebben a világban? Hol tartanánk, ha mindent, ami már van, úgy és arra használnánk, amire való? Mi lenne, ha felismernénk, hogy milyen csodálatos dolgok állnak már most, ebben a pillanatban is a rendelkezésünkre? Mi lenne, ha okosan használnánk az internetet, az orvoslást, a feltalálóink felfedezéseit, a találmányaikat? Mi lenne, ha a gyermekinket végre a megfelelő tudással ruháznánk fel?

Nézzük meg és vegyünk komolyan minden szektort, abban a tekintetben, hogy kinek mi lehetne ebben a szerepe. Soha nem volt még példa arra az emberiség történetében, hogy minden szükséges tudás, eszköz és lehetőség itt legyen!

__________________________________________________________________________________

18:00     Maharishi Bhramananda Yogi: Misztikus utazás Maharishivel

Üzenet Maharishitől:

„Nem tudok semmit, nincsen semmim, és semmi vagyok.

Ha szeretnéd megtapasztalni a semmi állapotát, velem tölthetsz egy kis időt a semmiért.”

__________________________________________________________________________________

A változtatás jogát fenntartjuk!

VNTV Csapata